Cadeautip

Deze stijlvolle horloges zorgen voor een feestje om je pols

Iets voor jouw verlanglijstje?

13 december 2023, Roel Janssen, 2 minuten

Wat Nicole Kidman, de Britse prins William en George Clooney met elkaar gemeen hebben? Ze versieren hun pols alle drie met een horloge van Omega. En zo’n Zwitsers horloge is wellicht ook wel iets voor jouw verlanglijst deze winter. 

Voor we beginnen, een stukje geschiedenis. Voor de beste uurwerken moet je in Zwitserland zijn. Dat is niet zo gek, het was namelijk een Zwitserse mecanicien die er in de zestiende eeuw voor zorgde dat alle horloges gelijk konden lopen. Daarmee werd een horloge stukken functioneler en nam de vraag naar Zwitserse uurwerken toe – zij waren er immers vanaf het eerste uur bij. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden de Zwitsers door hun neutraliteit het monopolie op horloges steeds verder uit. Daar kwam een einde aan in de jaren zeventig, toen door een crisis tienduizenden mensen in de horloge-industrie hun baan verloren vanwege concurrentie uit andere landen. Een herstel voor de Zwitsers kwam uiteindelijk in de jaren tachtig door Swatch, die met vernieuwende modellen erg populair werd onder liefhebbers van kwalitatief hoogstaande horloges.  

Omega is onderdeel van de Swatch Group en dit najaar presenteren zij een Festive Season-collectie: een serie van vijf modellen met ieder een eigen karakter.

Seamaster Diver 300M
De wijzerplaat en ring zijn gemaakt van zwart keramiek, wat dit 42 mm roestvrijstalen horloge een klassieke look geeft. Met 18K SednaTM Gold accenten, een golfpatroon en skeletachtige wijzers.

Speedmaster 38 mm Cappuccino
Bijzonder stijlvol is ook de Speedmaster 38 mm Cappuccino, een horloge vervaardigd met OMEGA's 18K SednaTM Gold. De wijzerplaat heeft een cappuccino-kleur en het horloge heeft een taupebruine lederen band. En dan is er ook nog eens subtiel gestrooid met een gezonde dosis diamanten. 

De Ville Prestige
Helaas niet twee voor de prijs van één, maar wel twee horloges uit dezelfde horlogefamilie. Op de voorgrond een 34 mm-model in roestvrij staal en 18K SednaTM goud met witte parelmoeren wijzerplaat. Het 41 mm model op de achtergrond heeft een dennengroene wijzerplaat, wel zo passend in de winter. 

Aqua Terra Shades
Dit 38 mm Aqua Terra Shades-model is vervaardigd in 18K SednaTM goud en wordt gepresenteerd met een zongeborstelde zandstenen wijzerplaat die is gelakt voor extra glans.

Speedmaster Moonphase
Omega's Speedmaster Moonphase komt in een nachtblauw jasje. Op de wijzerplaat is de weergave van het maanoppervlak te zien. Het model van 44,25 mm is vervaardigd uit roestvrij staal en heeft een blauwe leren band.

Meer lezen over deze collectie? Kijk dan op omegawatches.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau