De theaterhit Boys Won’t Be Boys doorbreekt al vijf jaar de mannelijke norm. Een kleurrijke groep spelers (m/v/x) zaagt ouderwetse archiefkasten in planken waar nieuwe wijsheden in gebrand worden.

Acht jonge theatertalenten vonden elkaar in het gedeelde verlangen om een alternatief te bieden op de traditionele eindejaarsvieringen. Niet iedereen voelt zich namelijk thuis of geaccepteerd binnen de conventionele gezinsstructuren.

Warm welkom

De voorstelling The Chosen Family Show-Ho-Ho is een theatrale omhelzing voor hen die zich afvragen waar ze thuishoren tijdens deze soms eenzame periode. Het is een viering van diversiteit, een warm welkom voor degenen die buiten de gevestigde grenzen durven te denken.

The Chosen Family Show-Ho-Ho biedt een alternatief perspectief op samenzijn, een uitnodiging om een nieuwe betekenis van thuiskomen te omarmen, waar individualiteit wordt gevierd en waar de gekozen familie net zo waardevol is als de biologische. Zo’n Chosen Family vormen we tijdens deze voorstelling met elkaar en het publiek.

Liefdevolle herinnering

Kortom, deze eindejaarsshow-ho-ho is een liefdevolle herinnering dat 'thuis' niet altijd hoeft te passen in de beperkte kaders die de maatschappij ons oplegt. Het is een uitnodiging om een eigen plek te vinden in de wereld van de feestdagen, los van conventies en met open armen voor eenieder die zich anders voelt.

Boys Won’t Be Boys ontwikkelde deze voorstelling vorig jaar in samenwerking met Theater Bellevue. Door het slaande succes spelen ze dit jaar nog één keer in Theater aan het Spui in Den Haag en de Schuur in Haarlem!

Speeldata

Do 21 dec 2023, Theater aan het Spui, Den Haag - Tickets
Vri 5 en za 6 jan 2024 - Schuur, Haarlem - Tickets

Cast / family members: Lars Brinkman, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Rikkert van Huisstede, Tosh van der Salm, Vincenzo Turiano, Julian Bohn
Artistieke leiding: Rikkert van Huisstede, Tamar Lagas
Muzikaal dramaturg: Wilko Sterke

Over Boys Won’t Be Boys

Initiatiefnemer Rikkert van Huisstede (1993) zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven. Op zijn zolderkamer ontstond de wens meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen.

Boys Won’t Be Boys groeide in no time uit tot een groot maatschappelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.